meditatie lessen

Meditatie lessen ... een korte uitleg

Ik geloof niet in 1 systeem, of een enkele aanpak, we zijn allemaal verschillend, en meditatie is iets persoonlijks, zelfs als je in groep mediteert kan je dezelfde dingen op een totaal andere manier ervaren.

Moet er dan geen systeem zijn? Dat vind ik niet, maar in deze andere manier van 'zijn' tijdens meditatie is 'systeem' misschien ook geen goed woord of concept. We hebben het dan ook over de manier om daar te geraken, tot die andere manier van 'zijn'.

Daarbij komt nog dat tijdens onze weg naar mediteren en de resultaten ervan ervaren, menig mens veranderd, waardoor inzichten, zienswijzen en wereldbeeld aanzienlijk kunnen worden aangepast. Hierdoor kan de manier van aanpakken dan toch mogen aangepast.

Ik baseer me tijdens de lessen dus niet op een lering, overlevering, religie, of meditatie techniek persé, maar ik pik op wat voor mezelf van toepassing is en weerklank vindt, en de zaken waarvan ik denk dat ik deze op een inzichtvolle manier kan overbrengen aan anderen. Zo zijn er de kalmte meditatie vorm (samatha-ya-nika), inzicht meditatie vorm (ook wel mindfullness, vipassana), ademhalingstechnieken, druide meditatie (ook wel sjamaans) en occulte meditatie (zoals bijvoorbeeld uitvoerig beschreven in de werken van Rudolf Steiner).

Tijdens de lessen probeer ik aan te voelen, te horen en waar te nemen waar jij behoefte aan hebt, om een meditatie zo te laten verlopen dat jijzelf er een goed gevoel bij hebt. Je kan ook een goed gevoel hebben als de meditatie een minder-positief onderwerp betreft, maar dit toch van toepassing is voor jou. Let wel dat dit geen vlug of traag process is, het is vooral een zeer persoonlijk process. Het is dan aan de lesnemer, om te voelen of ik als begeleider jou help, om in een richting te gaan die voor jou goed aanvoelt, en actief deel te nemen aan de uitwisseling.

Maar wat is goed aanvoelen? En dan nog in verband met meditatie? Dat is natuurlijk een onderdeel van de lessen. Ik probeer hier aan te geven dat de lessen worden opgebouwd rond jou.

 

meditatie lessen in het kort

  • persoonlijke lessen om je terug bewust te worden van jouw talenten die je hebt om te mediteren
  • informatie in verband met ons energetich lichaam, en informatie in verband met verschillende 'esoterische' overleveringen
  • Je kan het allemaal zelf, je moet alleen een manier, een idee, een aanpak en een aantal inzichten meekrijgen die als vanzelf hun werk doen in ons, pas op, ik wil niets makkelijker laten klinken dan het is, maar ook niet moeilijker
  • ... en ik heb een gezonde passie voor het onderwerp ... ;-)

contact gegevens

Copyright © All Rights Reserved